Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Grčke lazanje

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

300 g makarona
50 g maslaca
70 g ribanog parmezana

Umak s mesom

450 g mljevene junetine
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
200 ml pasirane rajčice
1.4 žličice mljevenog cimeta
80 g ribanog parmezana
Maslinovo ulje

Béchamel umak

100 g maslaca
80 g glatkog brašna
1 l mlijeka
Sol i papar
Muškatni oraščić
2 žumanjka

Priprema

    1

Skuhaj tjesteninu al dente i ocijedi. Dodaj joj maslac i ribani parmezan pa promiješaj.

    2

Složi makarone u dva reda na dno vatrostalne posude dimenzija 28 x 18 cm.Na malo maslinova ulja pirjaj mljevenu junetinu i nasjeckani luk. Kad junetina posmeđi i tekućina ispari, dodaj sitno nasjeckani češnjak. Promiješaj minutu-dvije pa redom dodaj pasiranu rajčicu, sol i cimet.

    3

Kad se sastojci prožmu, meso rasporedi u jednom sloju po tjestenini u vatrostalnoj posudi. Pospi s oko 40 g parmezana.Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva Celzijusa.

    4

Za umak, istuci dva žumanjka. U jednoj posudi ugrij mlijeko. U drugoj rastopi maslac pa mu dodaj glatko brašno i miješaj pjenjačom dok ne dobiješ svijetlo-smeđu smjesu bez grudica.

    5

Potom pomalo ulijevaj mlijeko, cijelo vrijeme miješajući.

    6

Na kraju dodaj sol, papar, muškatni oraščić i žumanjke te sve dobro promiješaj.Umak prelij preko mesa u posudi i pospi s preostalih 40 g parmezana.