Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Grčki gulaš sa svinjetinom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

500 g svinjske vratine
5 žlica maslinova ulja
2 mrkve
1 luk
2 režnja češnjaka
2 žlice koncentrata od rajčica
300 g svježe rajčice
1 l mesnog temeljca
1 Lovorov list
malo klinčića
origano
ružmarin

Za krumpir

600 g krumpira
100 ml mlijeka
nasjeckanih maslina
Svježe mljeveni papar
sol

ZA GLAZIRANU LJUTIKU

250 g ljutika
2 žlice meda
2 žlice aceta balsamica

Priprema

    1

Meso izreži na kockice i prži na 3 žlice zagrijanog ulja. Oguli i operi mrkvu. Oljušti luk i češnjak, luk i mrkvu ugrubo nareži na kockice, češnjak zgnječi, dodaj sve mesu i preprži zajedno. Dodaj pastu od rajčice. Sve stavi u posudu za pečenje.

    2

Rajčice operi i nareži na kockice. Ulij temeljac, dodaj rajčice, lovorov list, klinčić, origano i ružmarin i kuhaj poklopljeno u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 2 sata.

    3

Oguli i operi krumpir, nareži na velike komade i kuhaj u slanoj vodi oko 20 minuta. Ocijedi krumpir, grubo ga zgnječi s mlijekom i preostalim uljem, začini solju i paprom i ukrasi maslinama.

    4

Ljutiku očisti i zagrij s medom i acetom balsamicom u tavi, glaziraj i začini solju.

    5

Iz kuhanog gulaša izvadi lovorov list i klinčiće (ako ne koristiš mljevene klinčiće).

    6

Posluži gulaš s pire krumpirom i glaziranom ljutikom.