Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Grilani steak s chimichurri umakom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 vezica peršina
2 grančice timijana
2 grančice origana
1 režanj češnjaka
2 crvena luka
1 čili papričica
1 limeta
sol i papar
175 ml maslinova ulja
600 g krumpira
2 odreska po 400 g
5 grančica ružmarina

Priprema

    1

Operi peršin, timijan i origano pa uberi listiće i sitno ih nasjeckaj. Oguli i sitno nasjeckaj češnjak i luk te čili papričicu. Naribaj koricu limete pa iscijedi sok. Pomiješaj začinsko bilje s lukom, češnjakom, čili papričicom, sokom i koricom limete, soli, paprom i 150 ml maslinova ulja.

    2

Zagrij roštilj. Krumpir operi i kuhaj u kipućoj slanoj vodi 10-ak minuta.

    3

Odreske bogato posoli pa ih peci 2 do 3 minute s obje strane na jakoj vatri. Prebaci ih na indirektnu vatru i peci sa spuštenim poklopcem oko 12 do 15 minuta dok ne porumene.

    4

Otrgni jednu grančicu ružmarina. Krumpire nareži na lepezu pa ih nekoliko nabodi na jednu grančicu ružmarina, kao na ražnjić. Krumpire premaži ostatkom maslinovog ulja, pospi sjeckanim ružmarinom i peci na roštilju dok ne postanu hrskavi, povremeno ih okrećući.

    5

Makni meso s roštilja i ostavi da odstoji oko 3 minute. Nareži odreske, složi na tanjure s ražnjićima od krumpira i chimichurri umakom i posluži.