Grill sir s pečenim rajčicama, maslinama i humusom
Sastojci (2 porcije)
Sastojci:
200 g | mekog sira sa začinskim biljem za grill |
2 | lepinje |
maslinovo ulje | |
10 | Kalamata maslina |
listići bosiljka |
Za pečene rajčice:
3 | rajčice |
15 | mini rajčica (crvene i žute) |
3 režnja | češnjaka |
1 žličica | sušenog timijana |
1 žlica | aceta balsamica |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje |
Za namaz:
200 g | humusa |
2 žlice | grčkog jogurta |
1 žlica | soka limete |
0.25 žličice | mrvljenog čilija |
Priprema
- 1
U zdjelici pomiješaj humus, grčki jogurt, sok limete i čili. Namaz pospremi u hladnjak.
- 2
Rajčice srednje veličine nareži na deblje kriške, a mini rajčice prepolovi. Češnjak zgnječi ili samo grubo nasjeckaj. Masline nareži na kolutiće.
- 3
Rajčice prebaci u lim za pečenje, dodaj im češnjak, sušeni timijan, aceto balsamico, sol, papar i maslinovo ulje. Dobro promiješaj pa rasporedi rajčice po limu, tako da su mini rajčice okrenute prerezanom stranom prema gore.
- 4
Rajčice peci 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- 5
Dok se rajčice peku, zagrij maslinovo ulje u tavi. Dodaj sir i peci ga oko 6 minuta, tijekom pečenja okreni ga nekoliko puta.
- 6
Prereži lepinje i kratko ih zapeci, također na nauljenoj tavi.
- 7
Dno lepinje premaži humusom, na njega stavi rajčice i masline pa položi sir. Sir ukrasi s malo rajčica i maslina te sve pospi listićima bosiljka.