Griz štrudla sa šumskim voćem
Sastojci (3 komada)
Sastojci:
| 9 | kora za vučeno tijesto K-Classic |
| 3 | jaja |
| 200 g | šećera |
| 1 | vanilin šećer |
| prstohvat soli | |
| 240 g | griza K-Classic |
| 1 | prašak za pecivo |
| 500 ml | jogurta |
| 300 ml | biljnog ulja |
| 900 g | miješanog šumskog voća K-Classic |
| bademi u listićima za posipanje | |
| šećer u prahu za posipanje |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj jaja, šećer i vanilin šećer pa sve smiksaj dok ne postane pjenasto.
- 2
Dodaj griz, prašak za pecivo, sol, jogurt i ulje pa sve sjedini pjenjačom u homogenu smjesu. Ostavi smjesu 30 minuta u hladnjaku kako bi griz malo nabubrio.
- 3
Stavi jednu koru na radnu plohu pa je premaži s dvije-tri žlice smjese od jaja i griza. Prekrij sve drugom korom i ponovno premaži smjesom od griza. Prekrij trećom korom, premaži smjesom od griza pa na sve obilno posipaj šumsko voće. Pažljivo zarolaj i prebaci u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- 4
Ponovi postupak s preostalim korama.
- 5
Zarolane štrudle premaži s preostalom smjesom od griza. Posipaj sve listićima badema i peci u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 do 50 minuta.
- 6
Pečenu štrudlu ohladi, posipaj šećerom u prahu i posluži.