kaufland.hr/recepti
Gulaš iz pećnice
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
41 gUgljikohidrati
-
37 gBjelančevine
-
33 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
41 g Ugljikohidrati,
37 g Bjelančevine,
33 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 600 g | junećeg mesa |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 2 | luka |
| 2 | režnja češnjaka, zdrobiti |
| 2 žlice | koncentrata rajčice |
| sol i papar | |
| mljevena crvena paprika | |
| mljeveni kim | |
| 500 g | pasirane rajčice |
| 200 ml | povrtnog temeljca |
| 800 ml | graška i mrkve iz konzerve |
| 400 g | krumpira |
| 200 g | kiselog vrhnja |
| 50 g | makadamijskih oraščića |
Priprema
- 1
Ugrij ulje u loncu i poprži meso.Oguli luk i češnjak. Luk nareži na kockice, a češnjak zdrobi, pa dodaj u lonac s mesom. Umiješaj koncentrat rajčice i malo zaprži te začini solju, paprom, paprikom i kimom. Dodaj pasiranu rajčicu i temeljac, prokuhaj i prebaci sve u pekač. Stavi u pećnicu i poklopljeno peci na 180°C oko sat i pol. Nareži krumpir na kockice i skuhaj ga. Ocijedi grašak i mrkvu iz konzerve. Dodaj kuhani krumpir, grašak i mrkvu u pekač s mesom. Gulaš ponovno začini solju, paprom i mljevenom paprikom. Na kraju pomiješaj sitno nasjeckane oraščiće i kiselo vrhnje. Začini solju i paprom te stavi na vrh gulaša.Posluži toplo.