Gulaš sa svinjetinom i paprikama
Sastojci (4 porcije)
| 1 kg | svinjetine za gulaš (gulaš kocke) | 
| 2 | luka | 
| 2 | mrkve | 
| 2 | paprike | 
| 2 | krumpira | 
| sol i papar | |
| 2 žlice | maslinova ulja | 
| 500 ml | povrtnog temeljca | 
| 1 žlica | slatka mljevena crvena paprika | 
| 1 žlica | dimljene paprike | 
| 1 žlica | koncentrata od rajčica | 
| 0.5 žličice | kumina | 
| 2 | režnja češnjaka | 
| 1 žlica | škrobnog brašna | 
Priprema
- 1
 
Luk usitni na kockice, mrkvu na kolutove, papriku na trakice, a krumpir na veće kockice. U loncu zagrij 2 žlice maslinovog ulja pa preprži kockice svinjetine dok ne dobiju zlatnu boju. Radi ovo u više tura kako se meso ne bi počelo kuhati.
- 2
 
Izvadi meso na tanjur pa na istu masnoću dodaj luk i pirjaj dok ne povene. Vrati meso pa dodaj koncentrat rajčice i sve dobro promiješaj. Dodaj mrkvu i papriku te protisnuti češnjak te začine. Ulij temeljac i po potrebi još vode pa kuhaj najmanje sat vremena.
- 3
 
Pred sam kraj dodaj krumpir pa kuhaj dok ne omekša. Gulaš možeš zgusnuti s malo škrobnog brašna razrijeđenog u vodi. Gulaš posluži s omiljenim prilogom kao što je palenta ili tjestenina.