kaufland.hr/recepti
Hobotnica na brudet
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 1 kg | hobotnice |
| 200 g | crvenog luka |
| 4 | režnja češnjaka |
| 0.5 | vezice peršina |
| 50 g | pirea od rajčica |
| 100 g | pasirane rajčice |
| 50 g | sušene rajčice |
| 1 žlica | kapara |
| 2 dcl | crnog vina |
| lovorov list | |
| sol i papar | |
| maslinovo ulje |
Priprema
- 1
Na maslinovom ulju izdinstamo luk a zatim dodamo češnjak i peršin. Prije toga hobotnicu očistimo i stavimo u lonac kuhati bez vode 10tak minuta da pusti vodu. Tu vodu sačuvamo kasnije za podljevati brudet. Hobotnicu isječemo na komade i dodamo na luk i češnjak. Lagano prodinstamo i dodamo pire rajčice zatim pasiranu rajčicu, sušenu i kapare. Podlijemo sa crnim vinom i vodom u koju je pustila hobotnica. Dodamo lovor , posolimo i popaprimo. Kuhamo dok hobotnica ne omekša pazeći da se ne prekuha. Serviramo uz puru (palentu ).