kaufland.hr/recepti
Hobotnica a la peka
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 1 kg | hobotnice |
| 600 g | mladog krumpira |
| 150 g | cherry rajčice |
| 100 g | ljubičastog luka |
| 1 žlica | kapara |
| 100 g | maslina bez koštica |
| maslinovo ulje | |
| 1 dl | bijelog vina |
| sol, papar, lovorov list, majčina dušica |
Priprema
- 1
Hobotnicu operemo i skuhamo (gotovo do kraja) u vodi sa par listova lovora i zrna papra. Krumpir (s korom) skuhamo zasebno u vodi
- 2
U dubljoj tavi, na maslinovom ulju pirjamo krumpir i hobotnicu (dok se ona ne karamelizira). Zatim dodamo luk narezan na kriške, cherry rajčice, kapare i masline. Podlijemo sve bijelim vinom, začinimo solju i paprom pa kuhamo dok vino ne ispari. Pri serviranju pospemo svježe sječenim peršinom.