Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Hobotnica a la peka

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

1 kg hobotnice
600 g mladog krumpira
150 g cherry rajčice
100 g ljubičastog luka
1 žlica kapara
100 g maslina bez koštica
maslinovo ulje
1 dl bijelog vina
sol, papar, lovorov list, majčina dušica

Priprema

    1

Hobotnicu operemo i skuhamo (gotovo do kraja) u vodi sa par listova lovora i zrna papra. Krumpir (s korom) skuhamo zasebno u vodi

    2

U dubljoj tavi, na maslinovom ulju pirjamo krumpir i hobotnicu (dok se ona ne karamelizira). Zatim dodamo luk narezan na kriške, cherry rajčice, kapare i masline. Podlijemo sve bijelim vinom, začinimo solju i paprom pa kuhamo dok vino ne ispari. Pri serviranju pospemo svježe sječenim peršinom.