Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Hrskavi brancin s umakom od đumbira i limete

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

350 g brancina
200 ml ribljeg temeljca
100 g maslaca
20 g đumbira
2 komada limete
5 g škrobnog brašna (Gustina)
0.5 žličice soli i papra

Priprema

    1

Očišćenu ribu zareži po sredini, začini solju i prelij maslinovim uljem. Peci na gradelama sa svake strane oko 10 minuta - vrijeme pečenja ovisi o veličini ribe. Kroz rez na boku provjeri je li riba pečena. Kada je gotova, meso se treba lagano odvajati od kosti. Za to vrijeme u posudi prokuhaj riblji temeljac, naribani đumbir, sitno sjeckanu koricu i sok od limete. Kuhaj 10 minuta, pa dodaj maslac i poveži uz pomoć Gustina rastopljenog u tri žlice vode. Pečeni brancin prelij umakom od đumbira i limete te posluži uz prilog po želji.