kaufland.hr/recepti
Hrskavi brancin s umakom od đumbira i limete
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 200 ml | ribljeg temeljca |
| 100 g | maslaca |
| 20 g | đumbira |
| 2 komada | limete |
| 5 g | škrobnog brašna |
| 350 g | brancina |
| 0.5 žličice | soli i papra |
Priprema
- 1
Očišćenu ribu zareži po sredini, začini solju i prelij maslinovim uljem. Peci na gradelama sa svake strane oko 10 minuta - vrijeme pečenja ovisi o veličini ribe. Kroz rez na boku provjeri je li riba pečena. Kada je gotova, meso se treba lagano odvajati od kosti. Za to vrijeme u posudi prokuhaj riblji temeljac, naribani đumbir, sitno sjeckanu koricu i sok od limete. Kuhaj 10 minuta, pa dodaj maslac i poveži uz pomoć Gustina rastopljenog u tri žlice vode. Pečeni brancin prelij umakom od đumbira i limete te posluži uz prilog po želji.