kaufland.hr/recepti
Hrskavi losos s pire krumpirom i graškom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
600 g | brašnastog krumpira |
500 ml | juhe od povrća |
400 g | smrznutog graška |
2 žlice | mikrozelenja po izboru |
300 g | jogurta od 10 % masti |
2 žličice | senfa |
mljeveni crni papar | |
4 | fileta lososa |
2 žlice | limunova soka |
2 žlice | začinsko bilje (po želji) |
2 žlice | brašna |
1 | jaje |
40 g | suncokretovih sjemenki |
30 g | krušnih mrvica |
2 žlice | nemasnog margarina |
50 ml | vrućeg mlijeka |
2 prstohvata | mljevenog muškatnog oraščića |
Priprema
- 1
Krumpir oguli, operi i kuhaj u juhi oko 20 minuta. Nakon 10 minuta kuhanja dodaj grašak. Mikrozelenje nasjeckaj, pomiješaj s jogurtom i senfom te začini paprom.
- 2
Losos operi, osuši, zakiseli, malo posoli i pobrašni. Umuti jaje. Sjemenke suncokreta grubo nasjeckaj i pomiješaj s krušnim mrvicama. Losos prvo umoči u jaje, a zatim u krušne mrvice. Losos poprži s obje strane na 1 žlici zagrijanog maslaca i dovrši pečenje u prethodno zagrijanoj pećnici (160°C) oko 10 do 15 minuta.
- 3
Krumpir i grašak ocijedi, dodaj mlijeko i preostali maslac. Grubo zgnječi, začini paprom i muškatnim oraščićem. Posloži losos, pire kurmpir i umak na tanjur te posluži.