Hrskavo pečenje s knedlama od pereca
Sastojci (4 porcije)
| 1.2 kg | svinjske koljenice |
| sol i papar | |
| mljeveni kim | |
| 3 | pereca |
| 250 ml | vrućeg mlijeka |
| 1 žličica | omekšanog maslaca |
| 1 | jaje |
| 20 g | krušnih mrvica |
| 2 žlice | nasjeckanog peršina |
| muškatnog oraščića | |
| 1 vezica | rotkvice |
| 1 | kisela jabuka |
| 3 žlice | biljnog ulja |
| 2 žlice | jabučnog octa |
Priprema
- 1
Svinjsku koljenicu začini solju, paprom i kimom te položi na foliju u lim za pečenje. Zatvori foliju i peci na 180°C oko 90-110 minuta.Nakon 60 minuta otvori foliju i pojačaj temperaturu na 220°C, kako bi meso dobilo finu hrskavu koricu.Perece nareži na kockice, prelij mlijekom i ostavi da omekša 30-ak minuta. Dodaj maslac, jaje, krušne mrvice i peršin te začini muškatnim oraščićem. Smjesu dobro izmijesite i oblikujte 12 knedlica.Rotkvice i jabuke nareži na tanke ploške.Pomiješaj ulje, ocat, vlasac, sol i papar te pomiješaj s jabukama i rotkvicama.Prokuhaj dvije litre vode i kuhaj knedle 10-15 minuta. Pažljivo izvadi i ocijedi.Svinjsku koljenicu izvadi iz pećnice i stavi na toplo. U lim za pečenje dodaj temeljac, malo brašna razmućenog u vodi te začini solju, paprom i kimom.Nareži meso i posluži s umakom, knedlama i salatom.