Integralna tjestenina s kozicama, rajčicama i paprikom
Sastojci (4 porcije)
| 1 | crvena paprika |
| 200 g | cherry rajčica |
| 40 g | sušenih rajčica u ulju |
| 2 žlice | koncentrata rajčica |
| 8 žlica | maslinovog ulja |
| sol | |
| papar | |
| 50 g | indijskih oraščića |
| klica kresa | |
| 400 g | integralne tjestenine |
| 200 g | smrznutih kozica |
| 2 žličice | soka od limuna |
Priprema
- 1
Operi, prepolovi i očisti crvenu papriku. Operi cherry rajčice, nasjeckaj ih na kockice pa pomiješaj sa sušenim rajčicama i sjeckanom paprikom. Dodaj koncentrat rajčice i 7 žlica maslinovog ulja. Začini solju i paprom te dobro promiješaj.
- 2
Grubo nasjeckaj indijske oraščiće pa ih kratko poprži na suhoj tavi. Operi kres.
- 3
Skuhaj integralnu tjesteninu prema uputama na pakiranju. Operi odmrznute kozice, posuši papirnatim ručnikom i prži na preostalom maslinovom ulju od 3 do 5 minuta.
- 4
Ocijedi tjesteninu, ali sačuvaj 100 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina. Pomiješaj tjesteninu s rajčicama i paprikom u ulju, limunovim sokom i vodom od tjestenine, začini solju i paprom pa posluži na tanjuru. Aranžiraj kozice na svaki tanjur s tjesteninom, pospi tostiranim indijskim oraščićima i kresom.