kaufland.hr/recepti
Jaja na tri načina
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
9 | jaja |
40 g | majoneza |
1 žličica | naribane korice limuna |
sol i papar | |
1 žličica | senfa |
2 žlica | naribanog parmezana |
0.5 | režnja češnjaka |
0.5 | vezica bosiljka |
3 | grančica svježeg timijana |
1 žlica | prženih pinjola |
20 g | kozica (mogu i škampi) |
1 žlica | pesta Rosso |
Savjet
-
posluži s poprženim crnim kruhom.
Priprema
- 1
Skuhaj jaja utvrdo, oljušti ih i prepolovi. Žumanjak ukloni i zgnječi vilicom te pomiješaj s majonezom. Začini koricom limuna i solju te odmah podijeli na tri dijela. Prvi dio pomiješaj sa senfom, parmezanom i papromm. U drugoj posudi pomiješaj nasjeckani češnjak, listiće bosiljka i timijana, a zatim dodaj grubo nasjeckane pinjole. Umiješaj u drugu smjesu od jaja.
- 2
Škampe ili kozice grubo nareži te pomiješaj s pestom i trećom smjesom od jaja. Smjese ubaci u šprice i napuni polovice bjelanjaka.