Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
kaufland.hr/recepti
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/12/96/Asset_1841296.jpg

Jakobove kapice s avokadom i mangom

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 21g
    Ugljikohidrati
  • 47g
    Bjelančevine
  • 22g
    Masti
  • 1.5
    BU

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    21 g Ugljikohidrati, 47 g Bjelančevine, 22 g Masti, 1.5 BU

Sastojci (2 porcije)

6 Jakobovih kapica (bez školjke)
1 avokado
0.5 jabuke
1 manji crveni luk
1 žličica soka limete
sol
papar
2 žličice maslinova ulja
0.5 manga
30 g pinjola
nekoliko kapi tabasca
1 žličica meda
1 žličica maslaca
0.5 žličice sušenog timijana

Priprema

1

Ako su Jakobove kapice zamrznute, odmrzavaj ih u hladnjaku najmanje 6-8 sati. Avokado prepolovi, ukloni košticu, pa žličicom izvadi „meso“ i nareži ga na kockice. Jabuku i luk također nareži na kockice. U posudi pomiješaj kockice avokada i jabuke sa sokom od limete i kockicama luka te začini solju, paprom i žličicom maslinova ulja. Mango oguli i nareži na kockice, a pinjole poprži u tavi. U manjoj posudi pomiješaj kockice manga, tabasco, sol, papar i med. U tavi ugrij ostatak maslinova ulja i prži Jakobove kapice s obje strane oko dvije minute. Minutu prije kraja dodaj maslac te začini solju, paprom i timijanom. Uz pomoć kalupa promjera 5 cm oblikuj po tri tortice od mješavine avokada i jabuke na svakom tanjuru te na vrh svake tortice stavi jednu Jakobovu kapicu. Dodaj salsu od manga i pinjole te posluži.