Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Janjeći but s pireom od graha

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 režanj češnjaka
3 glavice crvenog luka
1.3 kg janjećeg buta
sol, papar
3-4 žlice maslinova ulja
2 žlice konzervirane rajčice
200 ml suhog crnog vina
400 ml janjećeg temeljca
2 konzerve bijeloga graha (po 370 ml)
na vrh noža kima
škrobno brašno, voda

Priprema

    1

Luk i češnjak ogulite, pa sitno nasjeckajte. Meso posolite i kratko popržite sa svih strana na dvije žlice vrućeg ulja te izvadite.

    2

Na preostalom ulju pirjajte luk dok ne poprimi staklasti izgled, a zatim dodajte konzerviranu rajčicu i kratko je zapržite. Zalijte vinom i temeljcem te prokuhajte.

    3

Dobiveni umak ulijte u vatrostalnu posudu, dodajte meso te pecite sat i pol na 180°C. Nakon toga izvadite meso iz posude i stavite sa strane.

    4

Umak zgusnite škrobnim brašnom razmućenim u malo vode, kratko prokuhajte i vratite meso u posudu.

    5

Grah ocijedite, dodajte pet žlica vruće vode, preostalo ulje i češnjak te zgnječite. Začinite solju, paprom i kimom. Po potrebi dodajte još koju kap maslinova ulja i pospite peršinom. Poslužite s mesom i umakom.