kaufland.hr/recepti
		
	Janjetina iz bakine kuhinje
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (4 porcije)
| 1 kg | janjetine | 
| 2 | režnja češnjaka | 
| 500 g | mladog krumpira | 
| 2 glavice | ljubičastog luka | 
| 2 | rajčice | 
| 2 | grančice ružmarina | 
| Sol i papar | |
| 0.5 dl | ulja | 
| 1 žlica | Vegete | 
| 4 kom | mrkve | 
| 2 | lista lovora | 
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180°C.
- 2
Češnjak zdrobi, krumpir, rajčicu i luk nareži na kriške, a mrkvu na štapiće te sve začini solju i paprom. Meso natrljaj solju, paprom i Vegetom pa stavi u nauljeni lim za pečenje i kratko zapeci, a zatim dodaj povrće i začine (ružmarin i lovor).
- 3
Peci u pećnici 1,5-2 sata uz neprestano podlijevanje sokovima od pečenja (po potrebi dolij i malo vode), a desetak minuta prije kraja pojačaj temperaturu na 200°C kako bi se sve lijepo zapeklo.
- 4
Pečenu janjetinu posluži s mladim krumpirom, povrćem i salatom po želji.