Juha od batata s janjećim ražnjićima
Sastojci (4 porcije)
| 1 pakiranje | Exquisit janjećeg filea (400 g, 4-6 komada) |
| 1 | mrkva |
| 50 g | celera |
| 150 g | batata |
| 0.25 vezice | mladog luka |
| na vrh noža naribanog đumbira | |
| 2 žlice | maslaca |
| 1 žličica | šećera |
| 600 ml | temeljca |
| 100 ml | vrhnja za kuhanje |
| 20 g | oraha |
| sol | |
| svježe mljeveni šareni papar | |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 1 žlica | Exquisit pesta od oraha i ricotte |
| 4 žlice | Exquisit maslinova ulja s čilijem |
| dodatno: drveni štapići za ražnjiće |
Priprema
- 1
Odmrznite meso.
- 2
Mrkvu, celer i batate ogulite te narežite na kocke. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće.
- 3
Povrće pomiješajte s đumbirom, maslacem i šećerom u loncu te sve lagano karamelizirajte. Dodajte temeljac i vrhnje, prokuhajte i kuhajte poklopljeno još 15 minuta.
- 4
Orahe grubo nasjeckajte, prepržite u tavi neprianjajućeg dna i stavite sa strane.
- 5
Meso lagano obrišite papirnatim ubrusom, narežite na kocke te nabodite na drvene štapiće. Posolite, popaprite i pecite osam minuta sa svih strana.
- 6
Juhu izmiksajte, začinite pestom, solju i paprom te izvadite u duboke tanjure. Pospite orasima, dolijte nekoliko kapi maslinova ulja s čilijem i poslužite s janjećim ražnjićima.