Juneći odresci s aromatičnim krumpirima
Sastojci (4 porcije)
600 g | običnih ili slatkih krumpira (batata) |
5 žlica | maslinova ulja |
sitno nasjeckane iglice ružmarina | |
8 | manjih ljutika |
1 žlica | maslaca |
1 žlica | smeđeg šećera |
2-3 žlice | balzamičnog octa |
300 ml | crnog vina |
4 odreska | od junećeg buta (svaki po 150 g) |
Priprema
- 1
Krumpire ogulite, operite i narežite na ploške. Nakon toga ih pomiješajte s tri žlice maslinova ulja te začinite solju i ružmarinom.
- 2
Dobro promiješajte i rasporedite u lim za pečenje. Pecite krumpire 30-40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C.
- 3
Ljutike ogulite i razrežite na četvrtine, pa ih pržite na rastopljenom maslacu u tavi. Pospite šećerom i karamelizirajte na laganoj vatri, a zatim dolijte ocat i vino. Pustite da provrije te kuhajte dok tekućina malo ne ispari. Začinite solju i paprom.
- 4
Meso narežite na deblje odreske, posolite i popaprite te pržite u tavi 3-5 minuta sa svake strane.
- 5
Poslužite pečene odreske s aromatičnim krumpirima i sočnim karameliziranim ljutikama.