Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Juneći odresci s aromatičnim krumpirima

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

600 g običnih ili slatkih krumpira (batata)
5 žlica maslinova ulja
sitno nasjeckane iglice ružmarina
8 manjih ljutika
1 žlica maslaca
1 žlica smeđeg šećera
2-3 žlice balzamičnog octa
300 ml crnog vina
4 odreska od junećeg buta (svaki po 150 g)

Priprema

    1

Krumpire ogulite, operite i narežite na ploške. Nakon toga ih pomiješajte s tri žlice maslinova ulja te začinite solju i ružmarinom.

    2

Dobro promiješajte i rasporedite u lim za pečenje. Pecite krumpire 30-40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C.

    3

Ljutike ogulite i razrežite na četvrtine, pa ih pržite na rastopljenom maslacu u tavi. Pospite šećerom i karamelizirajte na laganoj vatri, a zatim dolijte ocat i vino. Pustite da provrije te kuhajte dok tekućina malo ne ispari. Začinite solju i paprom.

    4

Meso narežite na deblje odreske, posolite i popaprite te pržite u tavi 3-5 minuta sa svake strane.

    5

Poslužite pečene odreske s aromatičnim krumpirima i sočnim karameliziranim ljutikama.