Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Katalonska krema s jagodama i mangom

Katalonska krema s jagodama i mangom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

50 g škrobnog brašna (Gustina)
750 ml mlijeka
6 žumanjaka
50 g šećera (i još 4 žlice za karameliziranje)
0.5 žličice naribane korice naranče
prstohvat mljevenog cimeta
200 g voća (jagoda i manga)
0.4 dl likera po želji ili ruma

Priprema

1

Škobno brašno odnosno Gustin pomiješajte s malo mlijeka i dobro miješajte kako se ne bi stvorile grudice.

2

Žumanjke i 50 g šećera pjenasto istucite, a zatim pažljivo dodajte razmućeno škrobno brašno s mlijekom i dalje miješajte.

3

Ostatak mlijeka, naribanu koricu naranče i cimet prokuhajte, pa postupno dodajte smjesu od žumanjaka, neprestano miješajući. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne (ali pazite da ne prokuha).

4

Dobivenu kremu razdijelite u šest vatrostalnih staklenih zdjelica i ostavite da se ohladi.

5

Voće operite i očistite, a zatim ga narežite na komadiće i kratko marinirajte u likeru.

6

Preostali šećer karamelizirajte, a zatim rasporedite na kremu u zdjelicama.

7

Ukrasite mariniranim voćem i poslužite.