Keksići s medom i maslinovim uljem
Sastojci (24 komada)
| 120 ml | maslinova ulja |
| 150 g | šećera |
| 90 g | meda |
| 1 | jaje |
| 1 žličica | arome vanilije |
| 240 g | glatkog brašna |
| 2 žličice | sode bikarbone |
| 0.5 žličice | praška za pecivo |
| prstohvat soli | |
| 70 g | smeđeg šećera |
Priprema
- 1
U jednoj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, šećer i med. Dodaj jaje i aromu vanilije pa miješaj dok se šećer ne otopi.
- 2
U drugu zdjelu prosij brašno pa mu dodaj sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
- 3
Suhe sastojke dodaj mokrim sastojcima pa poveži u glatku smjesu.
- 4
Vlažnim rukama oblikuj kuglice veličine žlice i svaku uvaljaj u smeđi šećer. Kuglice posloži na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavi razmaka izmešu kuglica. Ako želiš plosnatije keksiće, kuglice lagano pritisni dlanom.
- 5
Keksiće peci 8 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa. Pečeni keksići će imati zlatni hrskavi rub, a u sredini će biti još mekani zbog čega ih treba pustiti da se u potpunosti ohlade.