kaufland.hr/recepti
		
	Kiseli kupus na bavarski način
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (4 porcije)
| 1 kg | kiselog kupusa | 
| 1 | jabuka ili šalica pirea od jabuke | 
| 1 žličica | sjemenki kima | 
| 1 | crveni luk | 
| 100 g | pancete | 
| 1 | češanj češnjaka | 
| 2 lista | lovora | 
| nekoliko bobica kleka | |
| 2 dl | Rizlinga (bijelog vina) | 
Priprema
- 1
Kupus operemo pa narežemo na trakice. Stavimo ga pirjati u lonac s naribanom jabukom ili pireom od jabuke.
- 2
Dodamo kim i malo vode pa sve skupa dalje pirjamo uz često miješanje.
- 3
U posebnoj tavi zapečemo do zlatno žute boje usitnjeni luk, pancetu i češnjak.
- 4
Zalijemo s vinom te dodamo kupusu uz lovor i par bobica kleka. Pirjamo oko pola sata uz dolijevanje vode po potrebi.
- 5
Poslužimo uz pečenu ili kuhanu svinjsku koljenicu, knedle od kruha, kobasice i senf s medom i hrenom.Dobar tek!<strong> Chef Pero Savanović</strong>