Kolač od mrkve i oraha
Sastojci (8 komada)
Za biskvit (kalup Ø26 cm):
260 g | glatkog brašna |
250 g | bijelog šećera |
150 g | muscovado šećera |
150 g | jezgre oraha |
7 | srednje velikih mrkvi |
300 ml | ulja |
4 | jaja |
1 žličica | soli |
1 žličica | cimeta |
0.5 žličice | đumbira u prahu |
0.25 žličice | mljevenih klinčića |
2 žličice | praška za pecivo |
Za kremu od sira:
300 g | krem sira |
100 g | mascarponea |
150 g | šećera u prahu |
1 žličica | arome vanilije |
Priprema
- 1
Mikserom pjenasto umuti jaja, obje vrste šećera, ulje, sol i začine (cimet, đumbir, klinčići).
- 2
U smjesu dodaj prosijano brašno i prašak za pecivo pa umiješaj kuhačom da se poveže.
- 3
Mrkve oguli i naribaj na sitni dio ribeža. Orahe krupno nasjeckaj nožem.
- 4
U smjesu dodaj mrkvu i orahe. Pomiješaj kuhačom.
- 5
Smjesu ulij u kalup obložen papirom za pečenje. Biskvit peci oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.
- 6
Pečeni biskvit ostavi vani oko 15 minuta pa ga izvadi iz kalupa i pusti da se u potpunosti ohladi.
- 7
Mikserom izradi kremu od krem sira, mascarpone sira, šećera u prahu i arome vanilije. Ostavi 15-ak minuta u hladnjaku da se lagano stisne. Kremom premaži ohlađeni biskvit. Ukrasi po želji.