Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Kolutići od luka na dva načina

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

1 glavica luka
10 kriški slanine
1 žlica javorova sirupa
sol

Prženi u ulju

1 glavica luka
240 ml mlijeka
1 žlica jabučnog octa
240 g brašna
papar
0.5 žličice soli
0.5 žličice dimljene mljevene paprike
ulje za pečenje

Za posluživanje

salsa umak
svježi peršin
piva

Priprema

    1

Očisti glavicu luka i nareži je poprečno na kriške debljine oko 1 centimetar. Svaku krišku razdvoji na kolutove, a potom iskoristi one koji su najveći u promjeru (oko 6 do 8 kolutova, ovisno o veličini luka).

    2

Prema želji, luk možeš posoliti, ali nije nužno ako je slanina jačeg okusa i slanoće. Svaki kolut omotaj kriškama slanine, za veće kolutove će ti trebati dvije kriške. Potom premaži javorovim sirupom.

    3

Kolutove luka posloži na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 10 minuta. Potom izvadi iz pećnice, preokreni kolutove i peci još oko 10 minuta, dok ne vidiš da slanina postaje hrskava i tamnija.

    4

Za pržene kolutove luka, prvo u zdjelici pomiješaj mlijeko i ocat. Ostavi nekoliko minuta, a zatim umiješaj i kiselo vrhnje. U drugoj zdjelici pomiješaj brašno, papar, sol i dimljenu papriku. Narezane kolutove luka prvo umoči u smjesu s mlijekom, potom u brašno te ponovi još jednom.

    5

U dubljoj tavi ili woku zagrij ulje. Ubaci najviše 3-4 koluta po rundi (nemoj pretrpavati tavu), prži ih oko 1 i pol minutu pa preokreni i prži još toliko.

    6

Posluži posuto svježim nasjeckanim peršinom, uz salsa umak i pivo po izboru.