Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Krafne s jabukama

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 362/​1516
    kcal / kJ
  • 45 g
    Ugljikohidrati
  • 6 g
    Bjelančevine
  • 17 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    362/1516 kcal/kJ, 45 g Ugljikohidrati, 6 g Bjelančevine, 17 g Masti

Sastojci (15 komada)

100 g pšeničnog brašna
1 pakiranje suhog kvasca
40 g šećera
100 ml mlijeka (3,5 % m.m.)

Za tijesto

500 g pšeničnog brašna
prstohvat soli
40 g šećera
K-Bio maslaca
150 ml mlijeka (3,5 % m.m.)
2 jaja

Za nadjev

4 jabuke srednje veličine, oko 750 g (npr. Elstar)
2 žlice šećera
1 žličice cimeta

Dodatno

750 ml ulja za prženje
4 žlice šećera
1 žličica cimeta

Savjet

  • Nepečene kriške tijesta mogu se jednostavno smrznuti.


Priprema

    1

Za pripremu osnovnog tijesta (starter) u zdjeli pomiješati brašno, suhi kvasac i šećer. Mlijeko lagano zagrijati u loncu, dodati smjesi brašna i kvasca, promiješati i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

    2

Za tijesto u zdjeli pomiješati brašno, sol i šećer. Maslac i mlijeko lagano zagrijati u loncu dok se maslac ne rastopi te dodati u brašno zajedno sa smjesom od brašna i kvasca te jedno jaje. Mijesiti uz pomoć ručnog miksera s kukom za tijesto ili multipraktika oko 10 minuta. Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini tijesto oblikovati u kuglu i odložiti u nauljenu zdjelu. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mjestu oko 90 minuta.

    3

Za nadjev treba najprije oprati, osušiti i oguliti jabuke, izvaditi im jezgru te ih narezati na kockice veličine oko 1 x 1 cm. Pomiješati ih sa šećerom i cimetom u posudi.

    4

Dignuto tijesto staviti na pobrašnjenu radnu površinu i valjkom razvaljati u pravokutnik veličine 45 x 35 cm. Po vrhu rasporediti jabuke narezane na kockice i čvrsto zarolati tijesto po dužoj strani. Rezati na kriške debljine oko 2,5 cm. Lim za pečenje posuti s malo brašna, na njega položiti kolutove tijesta na udaljenosti od oko 3 cm i ostaviti ih pokrivene još 10 minuta.

    5

Zagrij ulje u širokom loncu. Provjeri je li ulje dovoljno vruće tako da uroniš dršku drvene žlice - ako se dižu mjehurići, ulje je dovoljno vruće.

    6

Ploške tijesta u dijelovima stavljaj u ulje i prži u oko 5 - 7 minuta u dubokom ulju uz okretanje. Gotove krafne ocijedi na ubrusu.

    7

Na tanjur pomiješaj šećer i cimet i u to uvaljaj vruće krafne.