Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Krastavci u octu
© Christian Jung - Fotolia

Krastavci u octu

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 porcija)

3 kg malih krastavaca
nekoliko listova lovora
2 grančice krasuljice
5-6 klinčića
nekoliko grančica kopra
2 l alkoholnog octa
6 žlica soli
papar u zrnu

Priprema

    1

Očistite i operite krastavce, a zatim ih stavite u plastičnu posudu. Pospite ih solju kako bi pustili vodu i ostavite ih da odstoje nekoliko sati, a nakon toga ih ocijedite.

    2

U lonac ulijte ocat i prokuhajte ga na jačoj vatri. Dodajte nekoliko zrna papra, listove lovora, klinčić i grančicu krasuljice. Kada prokuha, maknite s vatre i dodajte krastavce.

    3

Ostavite da odstoje jedan dan, a zatim ponovno ulijte ocat u lonac i prokuhajte. Po potrebi dodajte još soli.

    4

Kipući ocat prelijte preko krastavaca i pustite da odstoje još jedan dan.

    5

Odstranite klinčić i dodajte još octa ako je potrebno.

    6

Treći dan ponovite postupak, a zatim ohladite i prebacite krastavce u sterilizirane staklenke. Prelijte procijeđenim octom i dodajte kopra po želji.

    7

Staklenke dobro zatvorite te čuvajte na svježem, suhom i tamnom mjestu.