Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Vegetarijansko
Fotografija recepta Kremasta rog paprika
© gkrphoto - Fotolia

Kremasta rog paprika

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 veći crveni luk
4 paprike (rog i babura)
3 češnjaka
1 dl crnog vina
8 rajčica
1 tikvica
1 patlidžan
maslinovo ulje
sol, papar
sušen lovorov list, majčina dušica, kadulja
1 šalica integralne riže

Priprema

    1

Rižu kuhajte u posoljenoj vodi.

    2

Papriku, rajčicu, tikvicu i patlidžan narežite na manje komade.

    3

Patlidžan posolite i ostavite kako bi pustio svoj sok, jer tako gubi svoju gorčinu.

    4

Na maslinovom ulju pirjajte prethodno usitnjen luk. Kad omekša dodajte usitnjen češnjak i aromatično bilje.

    5

Nakon jedne minute dodajte papriku, patlidžan i vino. Pirjajte dok vino ne ishlapi pa ubacite i rajčicu. Smanjite vatru, poklopite i povremeno promiješajte.

    6

Nakon nekih 20 minuta dodajte tikvice. Kuhajte dok se povrće malo ne zgusne i dobije kremastiju teksturu.

    7

Pred kraj dodajte sol, papar i malo maslinova ulja. Poslužite toplo!