Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Kugla od sira, pekan oraha i brusnica

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 porcija)

200 g pekan oraha
100 g indijskih oraščića
400 g krem sira
50 g cheddar sir
50 g sušenih brusnica
svježi vlasac
češnjaka u prahu

Priprema

    1

Nasjeckaj pekan orahe, indijske oraščiće i sušene brusnice. Manji lim za pečenje obloži papirom za pečenje pa na njega istresi pekan orahe i indijske oraščiće, promiješaj i peci u pećnici na 180 °C oko 5 minuta, odnosno, dok orasi ne zamirišu.

    2

U zdjelu stavi krem sir pa dodaj naribani cheddar. Nasjeckaj sušene brusnice pa ubaci pola količine u sir te sve pospi češnjakom u prahu. Dodaj nasjeckani vlasac i na kraju pola količine pekan oraha i indijskih oraščića. Sve dobro promiješaj u ujednačenu smjesu.

    3

Polovicu brusnica i oraha sačuvaj za kasnije. Zamiješani sir istresi na plastičnu foliju, oblikuj u kuglu te omotaj folijom. Stavi u hladnjak da se kugla stisne, a ako si u žurbi, stavi je barem 15-ak minuta u zamrzivač.

    4

Ohlađenu kuglu od sira izvadi iz folije pa uvaljaj u mješavinu preostalih oraščića, brusnica i vlasca. Obloži kuglu sa svih strana i stavi na tanjur. Posluži uz različite vrste slanih krekera.