Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Lazanje iz tave sa šampinjonima

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (3 porcije)

400 g bijelih i smeđih šampinjona
1 žličica sušenog timijana
1 glavica ljutike
5 sušenih rajčica
2 žlice brašna
2 režnja češnjaka
600 ml mlijeka
430 ml vode
papar
sol
korica 1/2 limuna
80 g kiselog vrhnja
12 listova za lazanje
40 g baby špinata
maslinovo ulje
parmezan
listići bosiljka

Priprema

    1

Nareži šampinjone na kriške, a luk, češnjak i sušene rajčice nasjeckaj. Listove lazanja prepolovi.

    2

U tavi (koja može i u pećnicu) zagrij maslinovo ulje pa ubaci gljive i pospi ih sušenim timijanom. Peci ih u 2-3 navrata kako u tavi ne bi bila gužva. Izvadi gljive iz tave.

    3

Na zagrijanom maslinovom ulju kratko pirjaj luk pa mu dodaj sušene rajčice, promiješaj, pospi brašnom i opet promiješaj da se ravnomjerno rasporedi. Dodaj češnjak i prži još pola minute.

    4

U tavu zatim ulij mlijeko i vodu, dodaj sol i papar te naribaj koricu limuna. Ubaci i kiselo vrhnje i dobro promiješaj. Tekućina treba lagano kuhati.

    5

Trećinu listova lazanja rasporedi po tavi i potopi ih. Dodaj pola količine špinata i trećinu gljiva. Zatim poklopi s novom trećinom listova lazanja, drugom polovicom špinata i drugom trećinom gljiva. Na kraju posloži zadnju trećinu listova lazanja. Poklopi tavu i pusti da se sve kuha 15-ak minuta.

    6

Skini poklopac i uz pomoć hvataljke lagano pomiči listove lazanja kako bi se umak ravnomjerno rasporedio između svih slojeva. Kuhaj na laganijoj vatri još oko 7 minuta, kako bi se umak zgusnuo, a tijesto skuhalo do kraja.

    7

Zatim ugasi vatru pa mozzarellom narezanom na kriške pokrij lazanje te rasporedi preostalu trećinu gljiva. Premjesti u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pusti 5-10 minuta dok se sir ne rastopi i zapeče.

    8

Posluži posuto parmezanom, paprom i listićima bosiljka.