Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Lignje s pršutom

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

300 g liganja
100 g pršuta
sok od 1/2 naranče
100 g palente
1 tikvica
1 češanj češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g dimljenog sira
sol i papar
maslinovo ulje
peršin po želji
ružmarin

Priprema

    1

Lignje očisti i posuši papirnatim ubrusom. Nareži svaku lignju po dužini tako da dobiješ plosnatu površinu. Na lignju položi tanko narezani pršut tako da prekrije njezinu površinu skoro do rubova. Zarolaj lignju po dužini i rubove pričvrsti čačkalicom da ostane na mjestu. Po želji ih možeš dodatno začiniti. Zarolane lignje premaži s malo maslinovog ulja i položi u pleh obložen alu-folijom, dodaj ružmarin i sok od naranče te peci na cca 200° oko 45 min.

    2

Skuhaj palentu sa začinima po želji (sol, papar). Tikvicu očisti, razreži na ploške, začini paprom i soli te ih kratko poprži u tavi na maslinovom ulju. Štapnim mikserom usitni tikvice s nasjeckanim češnjakom u pire. Vrhnje kratko prokuhaj s dimljenim sirom da se sir otopi, dodaj u pire i dobro promiješaj sve zajedno da dobiješ homogenu smjesu.

    3

Prijedlog za serviranje: lignje nareži na kolutiće i prelij maslinovim uljem. Oblikovanu palentu izdubi u sredini te napuni pireom od tikvice. Palentu prelij s malo umaka od vrhnja i začini peršinom. Posluži toplo.