Ljetni chilli con carne
Sastojci (4 porcije)
500 g | K-Purland junećeg mljevenog mesa |
1 veći | luk (usitnjen) |
3 režnja | češnjaka (usitnjen) |
1 velika | mrkva (usitnjena) |
1 manja | tikvica |
1 crvena | paprika (usitnjena) |
1 šalica | kukuruza |
400 g | svježe rajčice (usitnjene) |
400 g | crvenog konzerviranog graha |
3 dl | temeljca (po želji) |
2 | čili papričice |
0.5 glavice | manjeg celera |
1 žlica | maslinova ulja |
1 žličica | čilija ili kajenskog papra u prahu |
1 žličica | crvene paprike u prahu |
sol i papar | |
4-6 | tortilja |
Priprema
- 1
Na srednje jakoj vatri pirjajte na maslinovom ulju usitnjen luk, mrkvu i celer dok malo ne omekšaju.
- 2
U međuvremenu ugrijte (na jačoj vatri) drugu dublju tavu i ubacite meso. Pirjajte uz često miješanje dok ne potamni.
- 3
Dodajte omekšalo povrće, češnjak, svježu papriku, kukuruz, čili papričicu i sve začine. Pirjajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte rajčicu a nakon 5 minuta i temeljac. Kad sve zakuha smanjite vatru i kuhajte oko 40 minuta ili dok se sve malo ne zgusne.
- 4
Miješajte povremeno kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude. Za kraj ubacite sitnije narezane tikvice i grah te kuhajte dodatnih 10 minuta.
- 5
Poslužite uz tortilje koje ste prethodno lagano zagrijali na običnoj tavi.