Ljetni chilli con carne
Sastojci (4 porcije)
| 1 veći | luk (usitnjen) |
| 3 režnja | češnjaka (usitnjen) |
| 1 velika | mrkva (usitnjena) |
| 1 manja | tikvica |
| 1 crvena | paprika (usitnjena) |
| 1 šalica | kukuruza |
| 400 g | svježe rajčice (usitnjene) |
| 400 g | crvenog konzerviranog graha |
| 3 dl | temeljca (po želji) |
| 2 | čili papričice |
| 0.5 glavice | manjeg celera |
| 1 žlica | maslinova ulja |
| 1 žličica | čilija ili kajenskog papra u prahu |
| 1 žličica | crvene paprike u prahu |
| sol i papar | |
| 6 | tortilja |
| 500 g | K-Purland junećeg mljevenog mesa |
Priprema
- 1
Na srednje jakoj vatri pirjajte na maslinovom ulju usitnjen luk, mrkvu i celer dok malo ne omekšaju.
- 2
U međuvremenu ugrijte (na jačoj vatri) drugu dublju tavu i ubacite meso. Pirjajte uz često miješanje dok ne potamni.
- 3
Dodajte omekšalo povrće, češnjak, svježu papriku, kukuruz, čili papričicu i sve začine. Pirjajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte rajčicu a nakon 5 minuta i temeljac. Kad sve zakuha smanjite vatru i kuhajte oko 40 minuta ili dok se sve malo ne zgusne.
- 4
Miješajte povremeno kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude. Za kraj ubacite sitnije narezane tikvice i grah te kuhajte dodatnih 10 minuta.
- 5
Poslužite uz tortilje koje ste prethodno lagano zagrijali na običnoj tavi.