Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Ljetni chilli con carne
© Dzinnik Darius

Ljetni chilli con carne

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

500 g K-Purland junećeg mljevenog mesa
1 veći luk (usitnjen)
3 režnja češnjaka (usitnjen)
1 velika mrkva (usitnjena)
1 manja tikvica
1 crvena paprika (usitnjena)
1 šalica kukuruza
400 g svježe rajčice (usitnjene)
400 g crvenog konzerviranog graha
3 dl temeljca (po želji)
2 čili papričice
0.5 glavice manjeg celera
1 žlica maslinova ulja
1 žličica čilija ili kajenskog papra u prahu
1 žličica crvene paprike u prahu
sol i papar
4-6 tortilja

Priprema

    1

Na srednje jakoj vatri pirjajte na maslinovom ulju usitnjen luk, mrkvu i celer dok malo ne omekšaju.

    2

U međuvremenu ugrijte (na jačoj vatri) drugu dublju tavu i ubacite meso. Pirjajte uz često miješanje dok ne potamni.

    3

Dodajte omekšalo povrće, češnjak, svježu papriku, kukuruz, čili papričicu i sve začine. Pirjajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte rajčicu a nakon 5 minuta i temeljac. Kad sve zakuha smanjite vatru i kuhajte oko 40 minuta ili dok se sve malo ne zgusne.

    4

Miješajte povremeno kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude. Za kraj ubacite sitnije narezane tikvice i grah te kuhajte dodatnih 10 minuta.

    5

Poslužite uz tortilje koje ste prethodno lagano zagrijali na običnoj tavi.