Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
kaufland.hr/recepti
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/69/31/Asset_1616931.jpg
© kab-vision - Fotolia

Lovački odresci s gljivama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

4 veća svinjeća odreska (od buta)
10 g sušenih vrganja
500 g šampinjona
4 žlice ulja
1 glavica crvenog luka
sol, papar, šećer
250 ml povrtnog temeljca
100 g vrhnja za kuhanje
malo brašna, voda
250 g tjestenine spätzle
0.5 vezice peršina, timijan

Priprema

1

Vrganje kratko blanširajte u 250 ml kipuće vode, a zatim ih procijedite (ali sačuvajte malo vode od kuhanja).

2

Luk ogulite i sitno nasjeckajte, a šampinjone očistite i narežite na ploške. Od svinjećeg buta narežite četiri veća odreska, pa ih operite i posušite.

3

Pirjajte šampinjone na dvije žlice vrućeg ulja u tavi, a zatim dodajte luk i vrganje.

4

Kratko pirjajte, pa začinite solju, paprom i šećerom. Zalijte vodom od kuhanja vrganja, temeljcem i vrhnjem te prokuhajte.

5

Umiješajte brašno razmućeno u vodi kako bi se umak malo zgusnuo. Još jednom prokuhajte te začinite solju i paprom po ukusu.

6

U međuvremenu skuhajte tjesteninu spätzle prema uputama na pakiranju.

7

U tavi zagrijte dvije žlice ulja i pržite odreske tri minute sa svake strane. Na tanjure rasporedite spätzle, odreske, prelijte umakom od šampinjona te pospite nasjeckanim peršinom i timijanom.