Madeleine božićno drvce
Sastojci (1 komad)
Sastojci
| 2 | jaja |
| 100 g | šećera |
| 1 | K-Classic vanilin šećer |
| 110 g | maslaca |
| 100 g | K-Classic glatkog brašna |
| 1 žličica | K-Classic praška za pecivo |
| prstohvat soli | |
| 0.5 žličice | cimeta |
| 0.3 žličice | đumbira u prahu |
| muškatni oraščić | |
| 100 g | bijele čokolade |
| šarene mrvice |
Priprema
- 1
U posudi miksaj jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
- 2
U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol, cimet, đumbir u prahu i muškatni oraščić, pa dodaj smjesu od jaja i šećera i sve promiješaj špatulom. Na kraju dodaj otopljeni maslac i sve zajedno promiješaj.
- 3
Pokrij smjesu i ostavi 30 do 60 minuta u frižideru.
- 4
Kalupe premaži maslacem, pospi brašnom i u svaku rupu istisni ohlađenu smjesu s pomoću slastičarske vrećice.
- 5
Peci na 180 °C oko 8 minuta.
- 6
Pečene i ohlađene kolačiće umoči u otopljenu čokoladu i posipaj šarenim mrvicama.
- 7
Za slaganje bora nabavi stožac od stiropora, obloži ga folijom, na njega složi kolačiće i učvrsti ih s pomoću čačkalica.