kaufland.hr/recepti
Marinirani odresci od tune s ljutom salsom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 500 g | tune |
| 2 žlice | maslinova ulja |
| 1 žlica | umaka od soje |
| 0.5 žličice | naribane korice limuna |
| 2 žlice | nasjeckanog peršina |
| 1 | crveni luk |
| 1 režanj | češnjaka |
| 1 | zreli avokado |
| 1 žlica | soka od limuna |
| sol i papar | |
| čili u prahu | |
| ružmarin |
Priprema
- 1
Tunu operi i posuši papirnatim ubrusima. Napravi marinadu od jedne žličice maslinov aulja, umaka od soje, korice limuna i peršina te mariniraj tunu najmanje sat vremena.
- 2
Avokado i luk nareži na kockice, a češnjak zgnječi. Pomiješaj, pa dodaj ostatak maslinova ulja, sok od limuna, sol i čili.
- 3
Tunu začini solju i paprom te peci na roštilju ili grill tavi 3-4 minute sa svake strane. Ukrasi ružmarinom i posluži sa salsom od avokada.