Maxi sendvič s lososom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
62 gUgljikohidrati
-
31 gBjelančevine
-
42 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
62 g Ugljikohidrati,
31 g Bjelančevine,
42 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 12 krišaka | kruha |
| 160 g | majoneze |
| sok i naribana korica 1 limuna | |
| sol i papar | |
| 0.5 | krastavca |
| 1 | ljubičasti luk |
| 1 | avokado |
| 0.5 glavice | zelene salate |
| 400 g | dimljenog lososa |
| 2 žlice | kapara |
Priprema
- 1
Kruh poprži u tosteru. Pomiješaj majonezu s koricom i sokom od limuna (sačuvaj malo soka za avokado) te začini solju i paprom.
- 2
Avokado prepolovi, ukloni košticu, nareži „meso“ na tanke kriške i poprskaj sokom od limuna. Krastavac operi i nareži na ploške. Luk oguli i nareži na ploškice, a salatu operi i razdijeli listovi.
- 3
Četiri kriške kruha premaži smjesom od majoneze i limuna, a na to rasporedi nekoliko listova zelene salate i jednu krišku lososa. Pospi paprom i dodaj malo kapara, nekoliko krišaka avokada, ploške krastavca i luk.
- 4
Sljedeće četiri kriške premaži smjesom od majoneze s obje strane i položi na sendviče te ponovi postupak. Na kraju premaži smjesom od majoneze četiri preostale kriške (ali samo s jedne strane ovaj put) i položi ih na pripremljene sendviče.
- 5
Sendviče prepolovi i složi jedan na drugi (po želji dodaj još koju krišku lososa). Pričvrsti drvenim štapićem za ražnjiće i posluži.