Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Medena pita

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (18 porcija)

3 žlice mlijeka
2 žlice meda
3 žlice ulja
150 g šećera
200 g oštrog brašna
200 g glatkog brašna
1 žlica prašak za pecivo
1 jaje
1 žličica ruma

Za kremu

500 ml mlijeka
150 g šećera
1 vanilin šećer
6 žlica griza
200 g margarina
3 žlice kakaa

Savjet

  • Pitu možeš ispeći u jednom komadu i kasnije ju narezati nastavkom za rezanje i razdvajanje.


Priprema

    1

U manjoj zdjeli zagrij mlijeko, a zatim dodaj med, ulje i šećer. Miješaj dok se šećer ne otopi, najmanje 2-3 minute.

    2

U drugu posudu stavi brašno i prašak za pecivo. Umuti jaja i dodaj u posudu s brašnom. Dodaj i mlijeko s medom.

    3

Umijesi glatko tijesto, pokrij i ostavi 15 minuta da miruje.

    4

Četri papira za pečenje izreži na dimenzije pekača. Pećnicu zagrij na 180°C. Podijeli tijesto na 4 dijela i razvaljajte kore na pobrašnjenom papiru za pečenje.

    5

Izbockaj svaku koru vilicom i stavi u pećnicu da se peče. Peci ne duže od 5 minuta. Koru peci jednu po jednu - po želji, možeš je peći na okrenutom pekaču.

    6

Ostavi pečene kore da se ohlade.

    7

U zdjeli ugrij mlijeko te dodaj ulje i griz. Kuhaj na nižoj temperaturi nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne. Skini sa štednjaka i pusti da se ohladi.

    8

U većoj posudi mikserom umuti margarin. Dodaj ohlađeni griz i ponovo izmiješaj mikserom.

    9

Podijeli kremu na 3 jednaka dijela. U jednu posudu sa kremom dodaj kakao ili topljenu čokoladu.

    10

Stavi jednu koru na poslužavnik i lagano poprskaj rumom. Rasporedi po kori bijelu kremu. Dodaj drugu koru i na nju stavi čokoladnu kremu.

    11

Stavi treću koru i preko nje ostatak bijele kreme i poklopi posljednjom korom.

    12

Pitu blago pritisni, rasporedi višak kreme, pokrij i ostavi u hladnjaku.