Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Medena pita

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (18 porcija)

3 žlice K-Favourites mlijeka 3.2% m.m.
2 žlice K-Favourites Cvjetnog meda
3 žlice ulja
150 g šećera
200 g K-Classic glatkog brašna
200 g K-Classic oštrog brašna
1 žlica prašak za pecivo
1 jaje
1 žličica ruma

Za kremu

500 ml K-Favourites mlijeka 3.2% m.m.
150 g šećera
1 vanilin šećer
6 žlica K-Classic griza
200 g margarina
3 žlice kakaa

Savjet

  • Pitu možeš ispeći u jednom komadu i kasnije ju narezati nastavkom za rezanje i razdvajanje.


Priprema

    1

U manjoj zdjeli zagrij mlijeko, a zatim dodaj med, ulje i šećer. Miješaj dok se šećer ne otopi, najmanje 2-3 minute.

    2

U drugu posudu stavi brašno i prašak za pecivo. Umuti jaja i dodaj u posudu s brašnom. Dodaj i mlijeko s medom. Umijesi glatko tijesto, pokrij i ostavi 15 minuta da miruje.

    3

Četiri papira za pečenje izreži na dimenzije pekača. Pećnicu zagrij na 180°C. Podijeli tijesto na 4 dijela i razvaljaj kore na pobrašnjenom papiru za pečenje.

    4

Izbockaj svaku koru vilicom i stavi u pećnicu da se peče. Peci ne duže od 5 minuta. Koru peci jednu po jednu - po želji, možeš je peći na okrenutom pekaču. Ostavi pečene kore da se ohlade.

    5

U zdjeli ugrij mlijeko te dodaj ulje i griz. Kuhaj na nižoj temperaturi nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne. Skini sa štednjaka i pusti da se ohladi.

    6

U većoj posudi mikserom umuti maslac. Dodaj ohlađeni griz i ponovo izmiješaj mikserom. Podijeli kremu na 3 jednaka dijela. U jednu posudu s kremom dodaj kakao.

    7

Stavi jednu koru na poslužavnik i lagano poprskaj rumom. Rasporedi po kori bijelu kremu. Dodaj drugu koru i na nju stavi čokoladnu kremu. Stavi treću koru i preko nje ostatak bijele kreme i poklopi posljednjom korom. Pitu blago pritisni, rasporedi višak kreme, pokrij i ostavi u hladnjaku.