Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Međimurska gibanica

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 komada)

200 g mljevenih oraha
100 g šećera
1 dcl toplog mlijeka
1 dcl ruma

Nadjev od sira

500 g svježeg kravljeg sira
3 jaja
1 limun, naribati koricu
100 g šećera
vanilin šećer
prstohvat soli

Nadjev od maka

200 g mljevenog maka
100 g šećera
2 dcl toplog mlijeka

Nadjev od jabuka

500 g jabuka
50 g šećera
1 žlica cimeta u prahu

Ostalo

5 kora za savijaču
maslac
kiselo vrhnje

Priprema

    1

Pomiješaj mljevene orahe, šećer i rum pa nadjev prelij toplim mlijekom i promiješaj.

    2

Sve sastojke za nadjev od sira dobro promiješaj u drugoj zdjeli.

    3

Nadjev od maka pripremi tako da pomiješaš mak i šećer pa preliješ toplim mlijekom.

    4

Jabuke oguli i naribaj pa dodaj šećer i cimet.

    5

Pleh za pečenje dimenzija 30x25 cm premaži otopljenim maslacem. Na dno položi presavijenu koru za savijače i premaži je maslacem. Na nju stavi nadjev od oraha potom presavinutu koru premazanu maslacem. Redom dalje ide: nadjev od sira, 2 kore, nadjev od maka, 2 kore, nadjev od jabuka, 2 kore premazane kiselim vrhnjem.

    6

Gibanicu peci 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija. Pečenu gibanicu ohladi i po želji pospi šećerom u prahu prije posluživanja.