Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Meksički ražnjići s tortiljama

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 24 g
    Ugljikohidrati
  • 23 g
    Bjelančevine
  • 14 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    24 g Ugljikohidrati, 23 g Bjelančevine, 14 g Masti

Sastojci (4 porcije)

500 g junećeg buta
1 češanj češnjaka, zdrobiti
1 žlica maslinova ulja
1 žličica kima
sol i papar
1 svježa paprika
3 mlada luka
200 g kiselog vrhnja (20% m.m.)
4 tortilje

Priprema

    1

Drvene štapiće drži 30 minuta u hladnoj vodi (kako ne bi zagorjeli). Meso isperi, posuši papirnatim ubrusom i na kockice veličine zalogaja. Češnjak oguli, zdrobi, a zatim pomiješaj s maslinovim uljem, kimom i origanom. Začini mljevenim paprom. Kockice mesa nabodi na štapiće, prelij pripremljenom marinadom i ostavi da odstoji oko sat vremena kako bi se okusi proželi. Svježu papriku operi, ukloni sjemenke i nareži na kockice. Mladi luk također očisti, operi i nareži na ploškice. Kiselo vrhnje začini solju i paprom te dobivenom smjesom premaži tortilje s jedne strane. Dodaj kockice paprike i ploške mladoga luka te preklopi. Pripremljene ražnjiće posoli i peci na 8-10 minuta ugrijanom roštilju (naravno, uz okretanje). Po želji začini usitnjenim peršinom i posluži s tortiljama.