Odresci od kupusa s maslacem od lješnjaka
Sastojci (6 porcija)
Sastojci:
1 | velika glavica kupusa, oko 2 kg |
maslinovo ulje | |
sol |
Za maslac s lješnjacima:
100 g | K-Classic lješnjaka, nasjeckanih |
100 g | maslaca |
1 žlica | peršina |
alepo čilija | |
1 režanj | češnjaka |
limuna | |
grčki jogurt za posluživanje |
Priprema
- 1
Kupus očisti od vanjskih listova pa ga prepolovi. Svaku polovicu nareži na kriške, odnosno odreske, debljine oko 2 cm.
- 2
Lim za pečenje premaži s malo ulja pa posloži odreske kupusa. Odreske prelij maslinovim uljem i dobro posoli.
- 3
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i peci uz ventilaciju oko 40 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.
- 4
Dok se kupus peče, nasjeckaj lješnjake. Rastopi maslac na tavi, zatim dodaj nasjeckane lješnjake, peršin, alepo čili, naribaj češnjak i koricu limuna pa sve još kratko prži. Makni s vatre i prebaci u zdjelicu.
- 5
Pečeni kupus izvadi iz pećnice, posipaj ga pripremljenim maslacem s lješnjacima pa sve vrati u pećnicu na 10 minuta.
- 6
Izvadi iz pećnice i posluži uz grčki jogurt, kao prilog ili samostalno jelo.