Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Odresci od kupusa s maslacem od lješnjaka

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

Sastojci:

1 velika glavica kupusa, oko 2 kg
maslinovo ulje
sol

Za maslac s lješnjacima:

100 g K-Classic lješnjaka, nasjeckanih
100 g maslaca
1 žlica peršina
alepo čilija
1 režanj češnjaka
limuna
grčki jogurt za posluživanje

Priprema

    1

Kupus očisti od vanjskih listova pa ga prepolovi. Svaku polovicu nareži na kriške, odnosno odreske, debljine oko 2 cm.

    2

Lim za pečenje premaži s malo ulja pa posloži odreske kupusa. Odreske prelij maslinovim uljem i dobro posoli.

    3

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i peci uz ventilaciju oko 40 minuta ili dok se lijepo ne zarumene.

    4

Dok se kupus peče, nasjeckaj lješnjake. Rastopi maslac na tavi, zatim dodaj nasjeckane lješnjake, peršin, alepo čili, naribaj češnjak i koricu limuna pa sve još kratko prži. Makni s vatre i prebaci u zdjelicu.

    5

Pečeni kupus izvadi iz pećnice, posipaj ga pripremljenim maslacem s lješnjacima pa sve vrati u pećnicu na 10 minuta.

    6

Izvadi iz pećnice i posluži uz grčki jogurt, kao prilog ili samostalno jelo.