Omlet s batatom
Sastojci (4 porcije)
| 1 | batat |
| 2 | luka |
| 100 g | listova špinata |
| 2 | mlada luka |
| 8 | trakica špeka |
| 1 žlica | maslaca |
| 8 | jaja |
| sol | |
| svježe mljeveni crni papar | |
| mljeveni čili | |
| 100 g | ribanog sira |
| 0.5 | limuna |
| 200 g | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
<bulletlist><bullet>Oguli batat i nareži ga na sitne kocke. Oguli i prepolovi luk i nareži ga na trakice. Očisti i operi listove špinata te ih dobro ocijedi. Operi i očisti mladi luk i nareži ga na sitne kolutove.</bullet><bullet>Slaninu preprži na tavi dok ne postane hrskava i ostavi je sa strane.</bullet><bullet>Na preostaloj masnoći i otopljenom maslacu na tavi preprži luk, dodaj batat i prži ga oko 3 minute, dodaj špinat i mladi luk i prži sastojke oko 2 minute.</bullet><bullet>Umuti jaja u posudi, začini solju i paprom. Prelij pržene sastojke umućenim jajima, dodaj ribani sir i promiješaj. Smanji na umjerenu vatru i stavi poklopac na tavu na petnaestak minuta.</bullet><bullet>U zdjelicu stavi kiselo vrhnje pa u njega naribaj malo korice limuna i dodaj sok pola limuna. Začini solju i paprom.</bullet><bullet>Omlet posluži u tavi sa slaninom i začinjenim vrhnjem.</bullet></bulletlist>