kaufland.hr/recepti
Orada u škartocu
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 700 g | orade |
| 50 g | mrkva |
| 50 g | tikvica |
| 5 g | češnjak |
| 50 g | cherry rajčice |
| 30 g | sušene rajčice |
| 1 žlica | kapara |
| 2 žlice | maslina (narezati) |
| maslinovo ulje | |
| sol i papar | |
| majčina dušica | |
| 20 ml | bijelo vino |
Priprema
- 1
Ribu očistimo i operemo od utrobe i ljuski. Dobro posušimo, zarežemo po leđima. Posolimo i položimo u posudu na koju smo položili papir za pečenje. Povrće operemo i narežemo na rezance. Posolimo dodamo masline , kapare , sušene rajčice te malo majčine dušice. Sve dobro promješamo uz dodatak maslinovog ulja i posložimo okolo ribe. Lagano prelijemo vinom i maslinovim uljem. Papir presavijemo a rubove zamotamo u bombon i vežemo kuharskim koncem. Stavimo peći pola sata na 200 stupnjeva. Otvaramo neposredno prije serviranja.