Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Ossobuco na milanski

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

3 luka
6 režnjeva češnjaka
3 mrkve
250 g celera
4 teleće koljenice (po 350 g)
Sol i papar
5 žlica brašna
4 žlice maslinova ulja
250 ml suhog bijelog vina
400 ml telećeg temeljca
850 ml rajčice
1 žličica sušenog timijana ili origana
2 lista lovora
1 vezica peršina
naribana korica 1 limuna
malo šafrana
700 ml temeljca
4 žlice maslaca
250 g riže za rižoto

Priprema

    1

Oguli luk i češnjak te očisti mrkvu i celer. Sve sitno nasjeckaj (osim jednog luka i tri režnja

    2

češnjaka). Meso isperi, malo posuši i uvaljaj u brašno.

    3

Meso prži kratko u vatrostalnoj posudi s vrućim uljem te izvadi i ostavi na toplom.

    4

Na istom ulju pirjaj nasjeckani luk, češnjak i povrće, a zatim dodaj 125 ml vina, temeljac, rajčicu, timijan ili origano, lovor, sol i papar.

    5

Vrati meso, poklopi i lagano peci dva sata u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Gremolata (talijanski dodatak jelu): usitni peršin i preostali češnjak te ih pomiješaj s koricom limuna.

    6

Za rižoto pomiješaj šafran i tri žlice bistrog temeljca. Nasjeckaj preostalu glavicu luka i pirjaj na dvije žlice rastopljenog maslaca, a zatim dodaj rižu. Nakon kratkog pirjanja, dodaj 125 ml vina i pusti da prokuha uz često miješanje. Na kraju dodaj malo temeljca i šafran te umiješaj sir i dvije žlice maslaca. Začini solju i paprom te posluži s mesom. Dobar tek!