Panna cotta s gelom od mandarina
Sastojci (4 porcije)
200 ml | cijeđenog soka od mandarina |
15 g | K-Classic instant želatine u prahu |
600 ml | K-Classic slatkog vrhnja |
3 žlice | šećera |
1 | ostrugana mahuna vanilije |
6 listića | K-Classic želatine |
Priprema
- 1
Za gel od mandarina, ocijedi sok mandarina, dodaj mu instant želatinu u prahu pa sve dobro pomiješaj. Dobivenu smjesu rasporedi u četiri keramičke posude i ostavi u hladnjaku da se stisne.
- 2
Za panna cottu, u lončiću pomiješaj slatko vrhnje, šećer i vaniliju te zagrij do točke vrenja i makni s vatre.
- 3
Dok se vrhnje zagrijava namoči listiće želatine u hladnoj vodi. Kada omekšaju, ocijedi ih, pa dodaj vrhnju. Zagrijavaj na laganoj vatri dok se želatina ne otopi.
- 4
Makni s vatre, izvadi mahunu vanilije i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- 5
Ohlađenu smjesu prelij preko gela od mandarina i vrati u hladnjak da se stisne.
- 6
Ohlađeno prebaci na tanjuriće, posipaj pistacijama i posluži.