Paprike s mljevenim mesom na žlicu
Sastojci (4 porcije)
| 450 g | miješanog mljevenog mesa |
| 2 režnja | češnjaka |
| 1 žličica | sušenog timijana |
| 1 glavica | luka |
| 2 | paprike babure |
| 1 | crvena paprika |
| 100 g | riže dugog zrna |
| 0.5 žličice | čilija |
| 400 g | sjeckane rajčice |
| 350 ml | pasirane rajčice |
| 800 ml | vode |
| suncokretovo ulje | |
| sol | |
| papar | |
| svježi peršin |
Priprema
- 1
U širi lonac ulij suncokretovo ulje, zagrij ga pa dodaj meso. Uz pomoć kuhinjske lopatice usitni meso, posoli ga i popapri. Pirjaj meso, a kad ulovi smeđu boju dodaj mu češnjak i timijan pa još kratko miješaj na tavi. Potom izvadi meso iz lonca.
- 2
Nasjeckaj luk i češnjak, a paprike nareži na kocke.
- 3
U lonac dodaj još malo ulja, ubaci luk i prži ga nekoliko minuta. Potom dodaj paprike, posoli, a onda ubaci i rižu. Kratko prži sve, dok riža ne bude staklasta, a onda dodaj i čili.
- 4
Ulij zatim sjeckanu i pasiranu rajčicu, vrati meso, zalij vodom i sve dobro promiješaj.
- 5
Poklopi lonac i pusti da se sve kuha 20-ak minuta, a na kraju dodaj sol i papar prema vlastitom ukusu. Ako ti se rajčice učine malo kisele, možeš ubaciti i pola žličice smeđeg šećera.
- 6
Na kraju umiješaj svježi peršin i posluži toplo.