Paprike s mljevenim mesom na žlicu
Sastojci (4 porcije)
450 g | miješanog mljevenog mesa |
2 režnja | češnjaka |
1 žličica | sušenog timijana |
1 glavica | luka |
2 | paprike babure |
1 | crvena paprika |
100 g | riže dugog zrna |
0.5 žličice | čilija |
400 g | sjeckane rajčice |
350 ml | pasirane rajčice |
800 ml | vode |
suncokretovo ulje | |
sol | |
papar | |
svježi peršin |
Priprema
- 1
U širi lonac ulij suncokretovo ulje, zagrij ga pa dodaj meso. Uz pomoć kuhinjske lopatice usitni meso, posoli ga i popapri. Pirjaj meso, a kad ulovi smeđu boju dodaj mu češnjak i timijan pa još kratko miješaj na tavi. Potom izvadi meso iz lonca.
- 2
Nasjeckaj luk i češnjak, a paprike nareži na kocke.
- 3
U lonac dodaj još malo ulja, ubaci luk i prži ga nekoliko minuta. Potom dodaj paprike, posoli, a onda ubaci i rižu. Kratko prži sve, dok riža ne bude staklasta, a onda dodaj i čili.
- 4
Ulij zatim sjeckanu i pasiranu rajčicu, vrati meso, zalij vodom i sve dobro promiješaj.
- 5
Poklopi lonac i pusti da se sve kuha 20-ak minuta, a na kraju dodaj sol i papar prema vlastitom ukusu. Ako ti se rajčice učine malo kisele, možeš ubaciti i pola žličice smeđeg šećera.
- 6
Na kraju umiješaj svježi peršin i posluži toplo.