kaufland.hr/recepti
Pašteta sa sardinama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
| 2 | konzerve po 115 g sardina (u maslinovu ulju) |
| 80 g | krem sira |
| 0.25 šalice | ljutike |
| 2 | mlada luka |
| 2-3 žlice svježeg začinskog bilja (npr. vlasca, peršina ili kopra) | |
| 1/2 limuna | |
| malo papra | |
| sol | |
| kruh, krekeri, grisini, štapići, svježa mrkva, krastavac ili celer |
Priprema
- 1
Pažljivo izvadite sardine iz konzerva te ih oštrim nožem razrežite na pola (filetirajte) i uklonite sitne kosti. Ostavite sa strane.
- 2
U veću posudu stavite krem sir, malo promiješajte, pa dodajte usitnjenu ljutiku (ili luk), mladi luk, začinsko bilje te veći dio soka od limuna. Dobro promiješajte, a zatim dodajte sardine i zgnječite ih vilicom.
- 3
Promiješajte (po potrebi smiksajte u blenderu). Začinite solju, paprom te ako želite, dodajte još soka od limuna - ovisno o tome želite li intenzivniji ili blaži okus.
- 4
Ovu finu paštetu možete poslužiti odmah - s krekerima, kruhom ili povrćem - no preporučujemo vam da je stavite barem dva sata u hladnjak.