Patka s narančama
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
							24 gUgljikohidrati
 - 
							46 gBjelančevine
 - 
							45 gMasti
 
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
					
						
						   24 g Ugljikohidrati,
					    
					
						
						   46 g Bjelančevine,
					    
					
						
						   45 g Masti
					    
					
				
 
Sastojci (6 porcija)
| 2 kg | patka | 
| Sol i papar po želji | |
| 4 komada | naranče | 
| 60 grama | šećera | 
| 2 žlice | vinskog octa | 
| 2 žlice | likera od naranče (Grand Marnier) | 
| 2 žlice | marmelade od naranča | 
| 1 žlica | maslaca | 
| 200 ml | pilećeg temeljca (1 kocka) | 
| malo škrobnog brašna i vode | 
Priprema
- 1
 
Patku odmrzni, operi i posuši te začini solju i paprom. Stavi peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180C te peci oko sat i pol uz povremeno okretanje te zalijevanje vodom.Oštrim nožem filetiraj dvije naranče. Druge dvije naranče iscijedi, sačuvaj sok i dvije žličice naribane korice. U lončiću rastopi šećer, pa dodaj ocat, liker i sok naranče te pusti da prokuha. Umak začini po želji, pa umiješaj marmeladu i dodaj filete naranče prethodno kratko popržene na vrućem maslacu.Netom prije kraja pečenja, pojačaj malo temperaturu pećnice. Izvadi patku iz vatrostalne posude, a zatim dolij pileći temeljac,promiješaj i ulij u pripremljeni umak. Po potrebi zgusni umak s malo škrobnog brašna i vode. Posluži patku s umakom i krumpirima začinjenim ružmarinom.