Pavlova u obliku božićnog drvca
Sastojci (2 porcije)
Meringa:
| 8 | bjelanjaka |
| 220 g | šećera |
| 1 žlica | škrobnog brašna |
| Sok 1 limuna | |
| soli |
Slastičarska krema:
| 750 ml | mlijeka |
| 8 | žumanjaka |
| 110 g | šećera |
| 100 g | škrobnog brašna |
| 100 g | čokolade |
| 150 g | vrhnja za šlag |
Preljev od malina:
| 300 g | smrznutih malina |
| 30 g | šećera |
| 1 žlica | škrobnog brašna |
Priprema
- 1
Bjelanjke istuci u lagani snijeg. Pripazi da ih ne premiksaš. Dodaj prstohvat soli i zatim postepeno šećer. Na kraju umiješaj škrobno brašno i pomiješaj sa sokom od limuna.
- 2
Na papiru za pečenje nacrtaj tri kruga različitih promjera i stavi smjesu u njih. Suši u pećnici oko 1 sat i 30 minuta na 100 stupnjeva.
- 3
Za slastičarsku kremu, mlijeko zagrij do vrenja. Pomiješaj žumanjke sa šećerom i dodaj škrobno brašno. Dio mlijeka dodaj u žumanjke da se smjesa temperira te vrati u preostalo mlijeko u lonac.
- 4
Kuhaj dok ne dobiješ svilenkastu kremu u koju ćeš dodati bijelu čokoladu, pomiješaj i ostavi da se krema ohladi. Kada se krema ohladi, razradi je, istuci vrhnje za šlag i dodaj u kremu.
- 5
Za preljev od malina, maline sa šećerom stavi u lonac da se kuhaju. Dodaj škrobno brašno pomiješano s par žlica vode i kuhaj dok ne dobiješ preljev. Ostavi da se ohladi.
- 6
Kada se svi sastojci ohlade, kreni sa slaganjem: red meringe, red malina, red kreme, ponovi isti postupak još jednom i na kraju na vrh stavi najmanju meringu.
- 7
Ukrasi po želji. Pavlovu je najbolje konzumirati isti dan, složiti ju sat vremena prije konzumacije i držati u hladnjaku.