kaufland.hr/recepti
Pečena piletina s povrćem i rižom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
1250/5207kcal / kJ
-
55 gUgljikohidrati
-
74 gBjelančevine
-
80 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
1250/5207 kcal/kJ,
55 g Ugljikohidrati,
74 g Bjelančevine,
80 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 4 | pileća batka i zabatka |
| 4 žlice | ulja |
| 2 žlice | slatke crvene paprike |
| 1 žličica | češnjaka u prahu |
| 1 žličica | soli |
| 0.5 žličice | papra |
Za umak
| 2 | luka |
| 2 žlice | ulja |
| 1 žlica | maslaca |
| 400 ml | vrhnja |
| 100 ml | povrtnog temeljca |
| 140 g | kukuruza iz konzerve |
| 200 g | graška |
| sol i papar |
Za rižu
| 200 g | K-Classic Basmati riže |
| sol | |
| 3 | grančice timijana |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu za piletinu na200 °C. Batke i zabatke isperite hladnom vodom, osušite i stavi u posudu za pečenje. Pomiješaj ulje sa začinima i umijesi u meso te ich peci 40 minuta.
- 2
U međuvremenu, za umak oguli luk i sitno nasjeckaj. Zagrij ulje i maslac u tavi na srednjoj vatri. Karameliziraj kockice luka miješajući oko 5 minuta. Ulij vrhnje i povrtni temeljac, dodaj kukuruz i grašak, kratko pirjaj i začini solju i paprom.
- 3
Rižu kuhaj u lagano slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Operi majčinu dušicu, osuši i otrgni lišće. Piletinu u pećnici posluži s kremastim povrćem, rižom i svježom majčinom dušicom.