kaufland.hr/recepti
		
	Pečena piletina s povrćem i rižom
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
						
						1250/5207kcal / kJ
 - 
							55 gUgljikohidrati
 - 
							74 gBjelančevine
 - 
							80 gMasti
 
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
					
						
						   1250/5207 kcal/kJ,
					    
					
						
						   55 g Ugljikohidrati,
					    
					
						
						   74 g Bjelančevine,
					    
					
						
						   80 g Masti
					    
					
				
 
Sastojci (4 porcije)
| 4 | pileća batka i zabatka | 
| 4 žlice | ulja | 
| 2 žlice | slatke crvene paprike | 
| 1 žličica | češnjaka u prahu | 
| 1 žličica | soli | 
| 0.5 žličice | papra | 
Za umak
| 2 | luka | 
| 2 žlice | ulja | 
| 1 žlica | maslaca | 
| 400 ml | vrhnja | 
| 100 ml | povrtnog temeljca | 
| 140 g | kukuruza iz konzerve | 
| 200 g | graška | 
| sol i papar | 
Za rižu
| 200 g | K-Classic Basmati riže | 
| sol | |
| 3 | grančice timijana | 
Priprema
- 1
 
Zagrij pećnicu za piletinu na200 °C. Batke i zabatke isperite hladnom vodom, osušite i stavi u posudu za pečenje. Pomiješaj ulje sa začinima i umijesi u meso te ich peci 40 minuta.
- 2
 
U međuvremenu, za umak oguli luk i sitno nasjeckaj. Zagrij ulje i maslac u tavi na srednjoj vatri. Karameliziraj kockice luka miješajući oko 5 minuta. Ulij vrhnje i povrtni temeljac, dodaj kukuruz i grašak, kratko pirjaj i začini solju i paprom.
- 3
 
Rižu kuhaj u lagano slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Operi majčinu dušicu, osuši i otrgni lišće. Piletinu u pećnici posluži s kremastim povrćem, rižom i svježom majčinom dušicom.