Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pečene kruške u umaku sa sladoledom i šlagom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 komada)

2 kruške
1 limun
50 ml javorova sirupa
1 žlica kokosovog šećera
150 ml vode
0.5 žličice škrobnog brašna
1 žličica naribanog đumbira

Za šlag

200 ml vrhnja za šlag
10 g šećera u prahu
0.5 narančine korice

Za posluživanje

blanširanih badema
sladoled od lješnjaka
listići mente

Priprema

    1

Kruške oguli, prepolovi i očisti tvrđe dijelove. Prelij ih iscijeđenim sokom limuna. Potom ih posloži u kalup za pečenje, jednu do druge, prerezanom stranom prema dolje.

    2

U zdjelici pomiješaj javorov sirup, kokosov šećer, vodu, škrobno brašno i đumbir. Dobro promiješaj pa prelij preko krušaka. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.

    3

Dok se kruške peku, blanširane bademe kratko tostiraj na tavici, dok lagano ne uhvate boju. Skini s vatre i istresi u zdjelicu.

    4

U većoj zdjeli (možeš je prethodno ohladiti) istuci dobro ohlađeno vrhnje za šlag. Počni ga miksati pa čim se malo zgusne, dodaj mu šećer u prahu i narančinu koricu. Miksaj dok ne dobiješ šlag pa spremi u hladnjak dok desert ne bude gotov.

    5

Izvadi kruške iz pećnice i preokreni ih. Pećnicu prebaci na samo gornji grijač pa zapeci kruške još 5 minuta. Nožem provjeri jesu li kruške dovoljno omekšale, konačno vrijeme pečenja ovisi o tome koliko su tvrde dok su svježe.

    6

Kruške prelij sokom u kojem su se pekle, posluži uz sladoled od lješnjaka i šlag aromatiziran narančom, pospi listićima badema i ukrasi listićima mente.