kaufland.hr/recepti
		
	Pečeni odojak s ružmarinom
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (4 porcije)
| 1.5 kg | svježeg odojka | 
| 1 dl | ulja | 
| 0.5 l | piva | 
| 2 | žlice koncentrata od rajčice | 
| sol, svježi ružmarin | |
| 2 | veća luka | 
| 1.5 kg | krumpira | 
| salata po želji | 
Priprema
- 1
 
Odojak posolite i premažite uljem. Pecite u pećnici na 220°C pola sata.
- 2
 
Dodajte ružmarin i luk narezan na komade pa sve prekrijte aluminijskom folijom. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite dodatnih sat vremena.
- 3
 
Zadnjih 20 minuta pojačajte temperaturu na 220°C kako bi se stvorila hrskava kora.
- 4
 
Odojak zalijevajte cijelo vrijeme mješavinom piva i koncentrata rajčice kao i umakom od pečenja. Ako nema dovoljno tekućine dodajte povremeno malo tople vode.
- 5
 
Kao prilog poslužite kuhani ili restani krumpir i salatu po želji.