Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Pečeni odojak s ružmarinom
© Quade - Fotolia

Pečeni odojak s ružmarinom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1.5 kg svježeg odojka
1 dl ulja
0.5 l piva
2 žlice koncentrata od rajčice
sol, svježi ružmarin
2 veća luka
1.5 kg krumpira
salata po želji

Priprema

    1

Odojak posolite i premažite uljem. Pecite u pećnici na 220°C pola sata.

    2

Dodajte ružmarin i luk narezan na komade pa sve prekrijte aluminijskom folijom. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite dodatnih sat vremena.

    3

Zadnjih 20 minuta pojačajte temperaturu na 220°C kako bi se stvorila hrskava kora.

    4

Odojak zalijevajte cijelo vrijeme mješavinom piva i koncentrata rajčice kao i umakom od pečenja. Ako nema dovoljno tekućine dodajte povremeno malo tople vode.

    5

Kao prilog poslužite kuhani ili restani krumpir i salatu po želji.